Rocky Mountain National Park
Door: Huiskesclan
Blijf op de hoogte en volg Marieke
22 Juli 2012 | Verenigde Staten, Scottsbluff
Na een goede nachtrust hebben we vanochtend voor het eerst ontbeten op de camping. Voor de zekerheid hadden we 3 soorten cereals ingeslagen en ook toch maar wat brood gekocht. En je raad het niet, het brood was te eten! Al met al gaven de dames zichzelf een schouderklopje wegens het goede inkoopbeleid. Vandaag een prachtige route door het Rocky Mountain National park gereden, we hadden gisteren al ‘gewone’elanden en herten gezien, en natuurlijk veel squirrels, een soort marter, gewone eekhoorntjes en een prachtige blauwe vogel. En vandaag nog meer dieren, een Amerikaanse Vlaamse gaai, (of is het dan een Amerikaanse gaai?), grappige duiven en als klap op de vuurpijl een Moose, dit is de Amerikaanse eland, enorm groot, donkerbruin met groot gewei. En later nog 2x een moeder met jong, de laatste van 10 meter afstand!!! Fantastisch.. Helaas was mijn toestel met 20x zoom leeg, en de spiegelreflexcamera van Britt heeft nog geen telelens….:-( maar we hebben een paar prachtige foto’s. Britt leeft zich helemaal uit in haar nieuwe hobby. Daar heb je in dit park wel waar voor je geld. Rocky Mountain Np, een variatie aan landschappen met de hoogste top rond de 4300 meter. Het gebergte verdeelt het Amerikaanse continent in 2-en. We zijn de grens gepasseerd. Alle het water wat westelijk stroomt, gaat via de Colorado rivier naar de Pacific oceaan en alles wat oostelijk van de divide stroomt, gaat via de Mississippi naar de Atlantische oceaan. Het park is ook een paradijs voor wandelaars. Als we hier meer dagen zouden zijn….. prachtige wandelingen kun je hier maken. Wij hebben ons beperkt tot 3 korte wandelingetjes. En de Amerikanen zijn ook zo vriendelijk allemaal. Het was bijna de hele dag mooi weer en aan het eind wat onweer. Onze huisfotografe heeft zelfs een bliksemflits gefotografeerd. Morgen zullen we een paar van haar foto’s publiceren! Na deze prachtige dag zijn we doorgereden naar Scottsbluff, dat was nog een heel eind en we kwamen dan ook laat op de camping aan, waar we nu weer lekker in onze bedjes duiken.